Kevesebb postahivatal, kevesebb telefonfülke - A szegények és vidékiek védelmében?

A Medgyessy-kormány a magyar vidék lakosait sújtja a legújabban életbe lépő szabályozásával.
2004.07.05 10:30, Forrás: Bencze Mariann, ma.hu

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség pedig következetesen kiáll a vidéken élők érdekei és élethelyzeteinek javítása mellett. Érdekes, hogy a falvak és kistelepülések választópolgárai a legutóbbi voksoláson mégsem álltak egyértelműen a Szövetség oldalára. Na, de majd ezután!

Olvasom a minap, hogy a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Falusi Tagozatának elnöke sajtótájékoztatón adott hangot elégedetlenségének az újabb postahivatalok bezárását illetően. Szerinte ugyanis a kormány legújabb attrakciója, hogy a 2000 főnél alacsonyabb lélekszámú kistelepülések postahivatalait is bezárja. Mi több, a nyilvános telefonfülkék megritkítása is kitűzött cél Hargitai János tájékoztatása szerint.

A sajtótájékoztatón elhangzott vádak súlyosak. A falusi ember tudja csak igazán, mennyit árt vele az éppen hatalmon levő grémium. A fent említett törvényi szabályozás értelmében jócskán korlátozzák eddig megszokott és követett szokásaiban, életmódjában, mindennapjaiban - szó mi szó: szabadságában. És a telefonfülkék ritkítása, meg a postahivatalok megszüntetése jókora pofon a postások és a szegények érdekeit védeni hirdetett Medgyessy kormány részéről.

Kontur Pál mutatott rá az eseményen a lényegre. A Munkás - és Alkalmazotti Tagozat elnöke kiemelte, hogy a kormány hatezer dolgozót bocsátott már el a postától, a karcsúsítás következményeképpen pedig előfordul, hogy egy-egy postai alkalmazottnak két körzetet is el kell látnia munkája során. S feltette a kérdést Kontur: "hol van az érdekvédelem abban a postában, mely egy politikai pártot szolgál ki?"

Egy politikai pártot - mondja. Most akkor a kormány vagy egyetlen politikai párt? Újra csak ezek a fránya fogalmak...De persze egy pártnál maradunk, a lényeg a lényeg: valaki - egy valaki - nagyon rosszat akar a vidéki, a szegényebb és a postás társadalomhoz tartozóknak. Mindegy is: a vidéki, a szegényebb és a postás társadalom alapvetően mindenkire képes haragudni. És a nép úgy általában alapvetően többekre tud haragudni.

Leginkább azokra (sic!), akik elveszik a betevő falatnak valót tőlük, akik csak ígérgetnek, de a szlogenjeikből alig válik valóra valami, és akik a hatalom mámorában megfeledkeznek arról, mit ígértek társadalmi érdek szem előtt tartása gyanánt. Ők pedig többen vannak. Szoci, fideszes, liberális és konzervatív - ugyanúgy ludas abban, hogy a szegényebb lakosság még szegényebbé válik.

Nem jó és rossz kategóriákat építenek már az emberek, sok esetben pedig nem is alkotnak kategóriákat. Csak egy halmaz van, a politika, mely döntési elveiben úgy rángatja zsinóron őket, ahogy neki tetszik. Most éppen a kétezer fős településeket a postahivatalok bezárásával.

Ha úgy tetszik - építve a legújabb közvélemény-kutatási eredményekre - minősíthetjük a Fideszt nyerő helyzetben levőnek. Ha valakinek ez az "előny" kategóriáját juttatja eszébe:"Az Orbán- kormány is szar, de a Medgyessy-kormány szarabb." (l. www.index.hu/politika/belfold/szdsz0704g/)

A népnek meg a legszarabb. Főleg, hogy a megszorító intézkedések hevében a fejlődést, az előrejutást, az érdemi minőségváltozást alig, csak az ugyanolyan politikai fogásokat látja a két oldal kereszttüzében. Örökkön örökké.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Háromszoros áron hétszer lassabb a posta A Magyar Posta Rt. cáfolja Ádám István kijelentéseit Adatvédelmi hiányosságok a Magyar Postánál? Jogszerűtlenségek a Postánál?

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.